Trei resurse implicate în construirea și dezvoltarea carierei

Cariera reprezintă totalitatea activităților profesionale și a poziției ocupate de o persoană în cadrul unei organizații. Este, totodată, o succesiune evolutivă de activități și poziții profesionale pe care o persoană le atinge.

Planificarea carierei constituie un proces complex și sistematic de stabilire a obiectivelor carierei, de elaborare și implementare a strategiilor, de autoevaluare și analiză a oportunităților și de evaluare a rezultatelor obținute.

De câte ori ne-am gândit la procesele sau resursele de care avem nevoie pentru a ne planifica cariera? În construirea și dezvoltarea carierei sunt implicați factori ce țin atât de stilul decizional, cât și de resursele cognitive, afective și motivaționale.

VUCA sau cei 4 factori ai adaptării în carieră

În ceea ce privește stilul decizional, acesta poate fi de mai multe tipuri, precum:

*rațional (adoptarea deciziilor)

*dependent (se bazează pe sfaturi, sprijin)

*evitativ (amânarea deciziilor)

*intuitiv (accent pe impresii, intuiție)

*sau spontan (sub impulsul momentului)

Resursele, pe de altă parte, deși constituie baza planului de dezvoltare al carierei, sunt și cele mai minimalizate, vorbind aici de resurse cognitive, afective și motivaționale.

Resursele cognitive sunt reprezentate de aptitudinile pe care le avem și pe care le folosim zilnic. Aptitudinile sunt acele însușiri fizice și psihice, relativ stabile care ne permit să efectuăm cu succes anumite forme de activități. Mai exact, aptitudinile sunt acele însușiri potențiale ce urmează a fi puse în valoare.

Resursele motivaționale sunt reprezentate de: trebuințe, impulsuri, scopuri, expectații, aspirații. Gradul în care ne implicăm într-o activitate este denumit, în mod comun, motivație. Ce presupune motivația? Pe lângă dorința intrinsecă de a reuși, motivația este definită și de măsura în care un efort persistent este dirijat pentru realizarea unui scop. În ceea ce privește motivația trebuie să avem în vedere indicatori precum: efortul depus, perseverența, direcția și obiectivele.

Cât despre resursele afective implicate în construirea și dezvoltarea carierei, acestea pun accentul pe inteligența emoțională – definită ca fiind capacitatea de a monitoriza sentimetele proprii și ale altora, de a discrimina între ele și de a folosi informațiile pentru orientarea gândirii și acțiunii.

Inteligența emoțională presupune:

*Abilități inter- și intrapersonale: conștientizarea propriilor emoții și empatie

*Respect: considerație pentru propria persoană

*Autorealizare: capacitatea de a se implica în căutarea unor scopuri

*Adaptabilitate: rezolvare de probleme

*Controlul stresului

*Capacitatea de a fi liber de dependențele emoționale

Alegerea carierei este un proces continuu, dependent de modificarea preferințelor profesionale și de imaginea de sine, în timp ce dezvoltarea carierei este un proces de învățare și adaptare la diferite roluri care trebuie exercitate prin acceptarea unor compromisuri rezonabile.

Autocunoașterea și dezvoltarea carierei

Pentru ca succesul să fie garantat, trebuie să existe un echilibru între cele trei tipuri de resurse pentru că toate tipurile de resurse sunt importante! Orientarea profesională este procesul maximei sincronizări dintre aspirațiile personale și cele sociale. Procesul presupune: competență, competiție, selecție, concurență, succes, eșec, învățare, pregătire profesională continuă și asumarea responsabilităților!

În final, te îndemn să fii conștient de toate acestea și să începi să-ți construiești cea mai frumoasă carieră! 🙂

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *