Top 9 cele mai bune cărți de psihologie și dezvoltare personală

Până acum, anul 2020 s-a dovedit a fi de departe una dintre cele mai mari provocări pe care am fost nevoiți să le înfruntăm – dar noi spunem: „Bine că există cărți!” 🙂

Pentru că partenerii noștri nu ne-au lăsat la greu, ci dimpotrivă, au sprijinit #cronicadepsihologie cu „provizii”, ne-am gândit să vă aducem la un loc, într-un articol care să vă inspire și încurajeze în tot ceea ce vă propuneți să aduceți bun în viețile voastre de zi cu zi, top 3 cele mai bune cărți de psihologie și dezvoltare personală ale fiecărei edituri citite de noi anul acesta.

Top 3 cele mai bune cărți citite ale editurii Publica

• Volumul RANGE l-am declarat săptămâna trecută drept cel mai bun titlu citit anul acesta și ne menținem părerea. David Epstein a reușit să prezinte cel mai bine, mai argumentat și mai convingător că „încurcate sunt căile adevăratei învățări” și că tot ceea ce face sistemul actual de educație este depășit și pierde din vedere faptul că flexibilitatea și creativitatea mintale au nevoie de diversitate, varietate și experimentare.

Citește recenzia AICI

MINIOBICEIURI este una dintre cele mai practice și la obiect (mini)volume pe care le-ai putea citi vreodată, fiind înțesată de exemple concrete și de idei cu ajutorul cărora nu doar că poți scăpa de obiceiurile proaste, ba chiar poți cu foarte mare ușurință căpăta unele noi, benefice! Am încercat și noi recomandările lui Stephen Guise și suntem încântați (și mândri) să vă anunțăm că ele funcționează garantat! (Secretul? – Nu chiar atât de secret: o strategie bazată pe voință…)

Citește recenzia AICI

• Dacă vrei să știi nu doar cum funcționăm, ce este iubirea, ce ne face să votăm într-un fel sau altul, ci și de ce suntem așa cum suntem, DOPAMINA este răspunsul. Află ce se află în spatele unei decizii și cum neurochimia ne schimbă realitatea, citind cartea lui Lieberman și Long, scrisă cu atâta lejeritate și un foarte fin simț al umorului încât nici nu-ți vei da seama că vei înțelege de fapt concepte de neurologie ori rezultatele unor complexe experimente din domeniul neuropsi.

Citește recenzia AICI

Top 3 cele mai bune cărți citite ale editurii Trei

• O carte surprinzătoare prin forță, asemenea autoarei sale, ALEGEREA vorbește răspicat despre cum nimeni și nimic nu ne poate răpi libertatea interioară, fiind o mărturie a faptului că, având o tărie a caracterului de nezdruncinat, putem răzbi chiar și din cele mai întunecate închisori (mai ales mentale…). Formată ulterior în psihoterapie existențială, Dr. Edith Eger vorbește cu onestitate și deschidere despre suferință, dar și vindecare și reziliență, făcând din exemplu personal o modalitate certă prin care voința de a trăi este cu mult mai mare și mai puternică decât orice tentativă de a ni se frânge spiritul sau trupul.

Citește recenzia AICI

TE DETEST, TE IUBESC aduce în prim-plan complicata relație dintre părinți și copii, al cărei atașament ne formează tiparul de comunicare și de interacțiune în toate relațiile de la vârsta adultă. Isabelle Filliozat reușește să pună întrebările corecte și să prezinte numeroasele situații care țes și dau formă dinamicii relației umane bazale, pe fundamentul căreia ne construim identitățile, ne formăm speranțele și, adesea, ne scriem propriile sentințe atât la nefericire, dar și la fericire.

Citește recenzia AICI

• Te-ai întrebat vreodată CE-AR FACE FREUD ÎN LOCUL TĂU? Ce-ar spune marii psihanaliști și terapeuți despre cele mai mărunte comportamente pe care le faci într-o zi obișnuită? De ce îți verifici atât de des telefonul inteligent? De ce te înfurii atât de tare în trafic? De ce nu reușești să te ții de dietă ori să nu cheltui aiurea banii din nou? Autoarea Sarah Tomley a reușit să răspundă la multe astfel de întrebări, abordând perspectiva marilor orientări și curente din psihologie pentru a ne ajuta astfel să ne înțelegem mult mai bine mecanismele și resorturile interne după care conducem, cel mai adesea inconștient, viața.

Citește recenzia AICI

 Top 3 cele mai bune cărți citite ale editurii Philobia

CUM SĂ TRECI PESTE DOLIU este o carte de care cu toții avem nevoie pentru a ne înțelege pierderile și a reuși să ne împăcăm cu acestea, astfel încât să ne putem trăi viața în continuare. Reputata și experimentata terapeută Anne Ancelin Schützenberger vorbește sincer și empatic despre procesul doliului, despre etapele suferinței și despre tot amalgamul de emoții copleșitoare, din cuvintele sale răzbătând însă, în același timp, și speranța că la capătutul tuturor acestor dureri se află, în ultimă instanță, nu moartea, ci viața.

Citește recenzia AICI

• Relația de cuplu este o relație fundamentală pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult cu cât moștenim tipare de interacțiune și scenarii emoționale, tot astfel cum moștenim și trăsături precum culoarea ochilor ori conformația. CUPLUL ÎN PSIHOGENEALOGIE a soților Scala prezintă, în acest volum concentrat și limpede, perspectiva orientării transgeneraționale asupra îndrăgostirii și fericirii în cuplu, asupra alegerilor pe care le facem pentru un partener sau altul, dar și asupra noastră înșine, înțelegând ceva mai bine ce și cât din noi ne este propriu și ce și cât este preluat, transmis, moștenit.

Citește recenzia AICI

• Christel Petitcollin a descoperit de-a lungul îndelungatei sale practici faptul că, în mod uimitor, complexitatea gândirii și dezvoltarea intelectuală nu ne păzesc nici pe departe de persoanele ale căror intenții sunt, puțin spus, neortodoxe. Citește, așadar, CU CÂT SUNT MAI INTELIGENT, CU ATÂT SUNT MAI UȘOR DE MANIPULAT dacă vrei să înțelegi modul de gândire și de acțiune al unui manipulator, dar și modul în care propria ta gândire ar putea să nu te mai saboteze și să te ferească de la a mai cădea în capcana acestor veritabili prădători sociali.

Citește recenzia AICI

Lectură plăcută! 😉

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *