Top 5 recomandări de carte ale anului 2019

Retrospectiva anului 2019 ne-a făcut să ne gândim nu doar la experiențele la care am luat parte noi înșine, ci și la acelea pe care alții le-au trăit și au decis să le împărtășească și cu ceilalți. Iată astfel o selecție a celor mai bune cărți pe care #cronicadepsihologie le-a citit anul acesta, titluri pe care, desigur, le recomandă cu insistență și în anul ce vine. 🙂

Nașterea unei mame  de Daniel N. Stern și Nadia Bruschweiler-Stern

Maternitatea este asemenea unui meșteșug.

Surprinzând cu empatie și acuratețe deosebite experiența unică a maternității, cei doi autori împărtășesc din propria practică medicală de specialitate despre ce înseamnă contextual devenirea femeii care tocmai a adus pe lume o nouă persoană. Mama și copilul se dezvoltă și ajung să se cunoască împreună, experiența relației lor, dar și a amândurora cu lumea fiind treptat construite prin interacțiunile mai mari sau mai mici ale fiecărei zi – și în care nici o trăire nu este altfel decât validă și legitimă, normală.

Regândirea infidelității de Esther Perel

Studiind amorul ilicit din mai multe unghiuri, sper să vă implic, dragi cititori, într-o analiză onestă, lămuritoare și incitantă.

„Tranșeele” relațiilor de cuplu reprezintă locuri pline de dureri, de anxietăți, așteptări, proiecții și emoții care de cele mai multe ori dau naștere unor interacțiuni ce sunt mai mult decât simple subiecte „fierbinți” de discuție: infidelitatea, căsătoria, monogamia și angajamentul devin experiențe umane veritabile, intense. Versata terapeută însă nu dă înapoi din fața complexității acestora, ci dimpotrivă, își invită cu deschidere cititorii într-o incursiune relațională ce promite atât demontarea miturilor „rețetelor perfecte”, cât și egalizarea experiențelor și o mai bună cunoaștere de sine a cititorului.

Bucuria de a trăi  de Anne Ancelin Schützenberger

A ști să ne bucurăm de viață reprezintă o artă și o știință.

Îmbinând memoriile personale cu cele profesionale, autoarea dă glas în acest volum unei povești despre viață, despre ce înseamnă a trăi cu autenticitate și mai ales despre cum se poate realiza aceasta, prin pasiune, dedicare și eliberare. Fie că vorbește despre serendipitate sau despre „destinul” psihogenealogic moștenit, terapeuta își exprimă răspicat credința în posibilitatea schimbării și a împuternicirii asupra propriei existențe, prin asumarea resposabilității față de dezvoltarea și trăirea propriilor vieți.

Legături pierdute de Johann Hari

Înghițim o propagandă care ne spune să trăim într-o manieră ce nu ne satisface nevoile psihologice fundamentale.

Îmbinând propria experiență cu studiul riguros și extensiv al dovezilor din domeniile de specialitate, autorul dedică volumul de față cercetării depresiei din perspective multiple: neuropsihologică, socială, culturală, comportamentală și chiar terapeutică. Fără a impune, reputatul jurnalist argumentează și ne prezintă astfel o serie de nouă cauze demonstrate a se afla la orginea tulburării, precum și enunță șapte forme validate științific de reconectare și recâștigare a libertății interioare.

Cum să ai o zi bună de Caroline Webb

Putem să ne creăm genul de zi de care vrem să avem parte cu adevărat.

În final, una dintre cele mai practice volume citite anul acesta, cartea de față este mai mult decât un compendiu de idei și tehnici de implementat într-o zi de lucru aglomerată. Accentuând importanța acțiunilor și a stabilirii motivației pentru care facem ceea ce facem, autoarea ne demonstrează cum poate fi utilizat la capacitate maximă potențialul creierului nostru spre a ne putea schimba în mod concret viețile și relațiile, devenind mai productivi, mai prezenți și, da, mai fericiți în fiecare zi.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *