Stimularea gândirii creative și analitice la elevi prin tehnici & metode de grup

Dacă vrei ca prezentarea cursului să aibă loc și în școala ta, trimite-ne un e-mail la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu mesajul „Vreau curs” și noi venim la tine! Cere mai multe informații chiar acum!

 

– curs pentru cadrele didactice –

Descriere generală curs

A ajuta individul să-și dezvolte potențialul cognitiv și să-l poată utiliza pentru a-ți atinge obiectivele reprezintă scopul general al educației. A lua deciziile corecte înseamnă însă a putea gândi divergent, creativ, iar tocmai mediul școlar – prin intermediul cadrului didactic – este spațiul care sprijină această transformare a copilului, din individ în persoană.

Dezvoltarea cognitivă a copilului se bazează pe capacitatea acestuia de a crea și de a putea privi în analiză, dincolo de aparența lucrurilor. Aceste abilități sparg granițele cunoașterii stereotipe, neproductive și extind orizontul cunoașterii către hrănesc astfel mintea liberă și competentă

Scopul cursului

Promovarea și dezvoltarea capacităților de gândire divergentă, analitică și creativă reprezintă principalele scopuri ale cursului de față. Acest lucru va fi realizat prin intermediul instrumentelor practice, care pot fi integrate în procesul instructiv de fiecare zi, cadrul didactc putându-le utiliza spre a-și atinge astfel deopotrivă obiectivele curriculare și psihopedagogice superioare.

Obiectivele cursului

*creșterea competențelor în domeniul pedagogiei axate pe dezvoltare cognitivă;

*însușirea tehnicilor și metodelor care stimulează și facilitează gândirea creativă și analitică;

*asimilarea de competențe ce promovează capacitatea decizională și gândirea critică;

*abilitarea în tehnici, metode și exerciții de grup adaptate d.p.d.v. al psihopedagogiei.

Cui se adresează

Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământ, indiferent de nivelul de organizare (primar, gimnazial sau liceal), precum și tuturor celor care lucrează cu copii și doresc să aprofundeze tehnici și metode care promovează educația și învățarea interactivă și eficientă în cadrul grupului de elevi.

Beneficiile participării

Participarea la curs vă va îmbogăți atât abilitățile psihopedagogice și, totodată, vă va oferi o serie de instrumente eficiente care să sprijine demersurile instructive, crescând atât interesul și participarea elevilor, cât și reușitele academice ale acestora.

Structura și durata cursului

Durata cursului este de aproximativ 4 ore, prezentarea informației teoretice îmbinându-se cu activitățile practice de exersare a tehnicilor și a metodelor în vederea celei mai bune abilitări. De asemenea, la finalul cursului este avută în vedere o sesiune dedicată de întrebări și răspunsuri pe baza prezentărilor de caz.

Pentru mai multe informații referitoare la înscriere, organizare, costuri și oferte promoționale, vă invităm să ne scrieți un mesaj utilizând formularul de contact de pe site sau să trimiteți un email la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Detalii curs cadre didactice”.

Cursul se poate organiza oricând la cerere, în orice localitate din țară, în condițiile întrunirii unui număr de minimum 6 participanți.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Un comentariu

  1. […] poți susține dezvoltarea capacității decizionale și a gândirii deschise prin participarea la cursul nostru dedicat tehnicilor și metodelor de promovare a unei gândiri analitice, critice și c…. Te așteptăm cu drag să învățăm […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *