Și când nu mai pot, mai pot un pic!

În viață avem momente de triumf, dar și momente de cădere…

Puterea interioară este acea forță în stare să miște întreaga ființă, să mobilizeze și să adune și ultimele resurse atunci când pare că neputința și deznădejdea ne copleșesc. Uneori oamenii se încăpățânează să lupte, alteori se abandonează cuprinși fiind de sentimentul goliciunii interioare, însă capătul puterilor e acolo unde își face loc sentimentul de secătuire, singurătate și rătăcire.

Și totuși ce ne umple rezervorul? Cu ce ne alimentăm și reîncărcăm puterea interioară?

• Iubirea (de sine), recunoștința și practicarea spiritualității sunt surse valoroase pentru forța, energia și reziliența personală.

• Adoptarea unui stil de gândire rațional prin flexibilitate, adaptabilitate, non-catastrofare, nuanțarea negativului și recunoașterea pozitivului, autoacceptare, creșterea toleranței la frustrare vor pune inevitabil bazele puterii interioare.

• Menținerea unui stil de viață echilibrat asigură continuitate și accesibilitate.

Fii stăpân pe tine însuți și vei stăpâni lumea

Dar puterea interioară este în strânsă legătură și cu motivarea de sine, care reprezintă mobilizarea și direcționarea resurselor spre atingerea scopurilor, ghidați fiind de valorile personale. Acestea, asemenea unei busole, mențin direcția vieții și canalizează energia.

Când o persoană nu reușește să susțină, acceseze sau să-și recapete puterea interioară, va avea tendința de a se alimenta din exterior. Astfel de surse pot fi familia și oamenii apropiați, psihologii, mentorii, duhovnicii. Dacă anturajul are rolul susținerii empirice, pentru specialiști procesul (re)împuternicirii ia forma unui ghidaj, astfel încât cel care are această nevoie să se poată desprinde de susținere.

Așadar, care sunt izvoarele superputerii tale?

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *