Respectarea spațiului personal în relația de cuplu

Relațiile de cuplu solide se construiesc prin momente frumoase, comunicare și sentimente împărtășite de ambele părți – lucruri caracteristice unei imagini armonioase și a unei relaționări echilibrate.

Cu toate acestea, consider că ar fi bine să vorbim și despre importanța respectării spațiului personal, de care este necesar să ținem cont pentru bunăstarea individuală a fiecărui partener al relației.

Înainte de a continua acest subiect, țin să subliniez faptul că este relevant să facem diferența dintre distanțarea cu scopul recentrării pe sine și cea emoțională – cea din urmă putând avea anumite cauze solide în spate, despre care este recomandat să fie discutate.

Atunci când partenerul nostru își acordă timpul necesar, făcând anumite activități plăcute sau petrecând un anumit timp cu prietenii sau cu familia lui, printre multe altele, în primă instanță ne-am putea gândi că acesta este pe punctul de a ne abandona sau ne-am putea gândi că în viața lui a apărut altcineva.

În acel moment, fricile noastre ies la suprafață și sunt mai solide ca oricând, pentru ca noi le permitem acest lucru. Ar fi bine astfel să respirăm pentru câteva secunde și să reflectăm asupra faptului că fiecare dintre noi merită să aibă parte de aceste momente intime, cu sine însuși, de a face lucrurile care îl inspiră și care îi trezesc anumite emoții benefice.

Chiar dacă nu am fost implicați în aceste activități, nu înseamnă că noi nu reprezentăm un factor pozitiv din viața partenerului. Acest timp petrecut în mod separat nu semnalează în mod necesar o dificultate în relație, ci are la bază necesitatea de satisfacere a unor nevoi personale.

În sine, partenerul nostru nu încearcă să ne excludă – gândurile noastre ne îndepărtează de acesta, prin intermediul încrederii pe care le-o acordăm (acestor gânduri). În acest sens, este recomandată ajustarea unei altei perspective asupra situației, într-un mod obiectiv, astfel încât să nu ajungem la anumite concluzii pripite sau nefondate.

Totodată, poate este momentul să privim asupra stărilor generate, în așa fel încât să detectăm ce se ascunde în spatele acestor griji, precum frica de abandon sau de singurătate.

O altă perspectivă asupra singurătății

Pe lângă acest lucru, am putea privi acest lucru ca pe o bună ocazie de a petrece la rândul nostru mai mult timp cu propria persoană: descoperirea, sau chiar redescoperirea, ar putea reprezenta un beneficiu întreg în viața noastră, ce ar contribui pe majoritatea planurilor.

Așadar, dacă acesta este momentul de a ne acorda timpul și atenția necesară, cum ar fi dacă l-am parcurge, lăsând lucrurile să iasă la suprafață?

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *