Gestionarea emoțiilor și a gândurilor este o abilitate – află cum o poți stăpâni!

Regula de aur este că, ori de câte ori ai emoții, gânduri sau comportamente pe care nu le dorești sau pe care nu le accepți, ești deturnat de propriul Cimpanzeu.

De cine?! – poate că vă întrebați. Și noi, alături de prof. psihiatru Steve Peters, vă răspundem: Da! De un Cimpanzeu care trăiește în mințile voastre.

Nu, stai: tu EȘTI Cimpanzeul din mintea ta!

Din fericire, nu ești doar atât – de fapt, nici unul dintre noi nu este doar atât.

În Paradoxul Cimpanzeului, prof. Steve Peters propune un model original și neconvențional care explică modul în care dimensiunea emoțională și cea rațională își dispută „teritoriul” psihic, împărțindu-ne mintea în doi combatanți – Cimpanzeul (reprezentat de emoții și instincte) și Umanul (reprezentat de logică și de reguli).

FACT: Cimpanzeul operează cu legile junglei prin instincte și porniri puternice. Umanul operează cu legile societății prin etică și morală.

Împărțind psihicul în 7 „zone majore” – mintea noastră, ceilalți, comunicarea, lumea în care trăim, menținerea sănătății, succesul și fericirea – Peters reușește să răspundă la întrebări pe care fiecare dintre noi și le-a pus, inevitabil, la un moment dat:

*De ce îmi fac atâtea griji? De ce devin uneori atât de irațional?

*De ce nu pot să iau o decizie? De ce nu pot să îmi controlez furia?

*Cum să mă mențin motivat? Cum să devin persoana care îmi doresc să fiu?

2#FACT: Cimpanzeul nu lucrează neapărat cu fapte, ci cu o percepție a adevărului sau, chiar mai rău, cu o presupunere a ceea ce ar putea fi adevărul.

[PRO] Mai mult decât atât, fiecare capitol vine cu exerciții din plin și sfaturi practice pentru toate gusturile, astfel încât nu doar că devenim mai conștienți de modul de operare [sabotare] al Cimpanzeului din noi, ci și descoperim căi concrete prin care să preluăm comanda propriilor vieți.

Așadar: WHY read Paradoxul Cimpanzeului? Pentru că este un volum scris simplu, dar detaliat și plin de soluții care te vor „ajuta să înțelegi cum îți funcționează mintea” + îți va „oferi un model de dezvoltare personală și îmbunătățire a tuturor capitolelor vieții” – promite autorul.

P.S. Psst! Ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli mai multe despre carte și despre Cimpanzeul din mintea ta? Noi te putem ajuta! Pentru că în perioada aceasta desfășurăm un proiect de optimizare a performanțelor și dezvoltare personală, îți putem trimite un sample cu un exercițiu de autocunoaștere inspirat de programul de management al minții propus de prof. Steve Peters. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un e-mail la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Vreau #sample!” și gata! 🙂

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

2 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *