De ce pașii supermărunți funcționează pentru țelurile ambițioase

Diferența este în minte.

Dintre toate lucrurile pe care mintea umană le poate face pe lumea aceasta, schimbarea este, poate, lucrul la care excelează cel mai puțin. Dar aceasta nu este neapărat „de rău”, întrucât avem nevoie de modele sigure și de baze solide pentru a ști cum să funcționăm și, de fapt, pentru a supraviețui.

Problema apare atunci când nu reușim să spargem tiparele comportamentelor noastre negative: așa-numitele obiceiuri „proaste” pot să ia numeroase forme: relațiile toxice, reacțiile disfuncționale și comportamentele nocive pentru sănătate pot să persiste, în ciuda bunelor noastre intenții și a multor încercări conștiente și atent programate în ceea ce privește implementarea unei schimbări.

Un miniobicei este un comportament pozitiv mărunt pe care îl faci în fiecare zi.

Prin volumul Miniobiceiuri însă, Stephen Guise reușește să propună un model care ia în calcul multe dintre aceste aspecte ale rezistenței la schimbare, inclusiv disponibilitatea de care dispunem din punct de vedere al flexibilității creierului și al modului în care funcționăm neuronal.

Descoperim așadar cum să evităm oboseala cognitivă, cum să nu reunțăm în fața dificultăților sau atunci când entuziasmul pălește. Aflăm de ce voința este partenerul pe care îl dorim alături și cum putem să ne exersăm „mușchiul voinței”, precum și care ne sunt avantajele în fața unei strategii bazate pe motivație.

FACT: Echipa perfectă pentru dezvoltarea personală este compusă din pași mărunți și din voință.

 „Miniobiceiurile se bazează pe un truc cognitiv destul de simplu, însă sunt și o filosofie de viață care prețuiește inițiativa, care permite acțiunii să preceadă motivația și care știe că pașii mărunți se pot transforma într-un uriaș salt înainte”, afirmă Guise.

Și are dreptate. Asemenea cărții sale, strategia miniobiceiurilor este o metodă concentrată și care vine cu explicații concrete și detaliate despre cum putem aduce cu succes schimbarea în viețile noastre, dar mai ales despre cum o putem păstra pe termen cât mai lung, utilizând strategia corectă pentru fiecare dintre noi.

Așadar, pentru a aduce o schimbare stabilă și consistentă prin adoptarea obiceiurilor pozitive permanente, avem nevoie să învățăm cum să colaborăm cu creierul nostru, iar pe lângă informațiile necesare în acest sens, Miniobiceiuri se poate dovedi exact lucrul de care aveați nevoie pentru a transforma ceea ce înainte părea imposibil nu doar în realizabil, ba chiar în ceva „stupid de simplu”, cum ar spune autorul.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *