Performanța și talentul în 52 de ponturi simple pentru toate gusturile

Pontul nr. 5 : În dezvoltarea talentului, greșelile nu sunt de fapt greșeli, ci repere de care te fololești pentru a deveni mai bun.

Dacă și tu te-ai întrebat vreodată care e secretul din spatele performanței de top sau în ce constă rețeta cât se poate de concretă a succesului – dincolo de „inspirație” și de „transpirație”, atunci ești pe cale să afli răspunsul, pentru că îți răspunde Daniel Coyle în volumul Micul ghid al talentului – un îndreptar super practic în care a adunat 52 de ponturi pe care le poți personaliza și aplica chiar tu pentru a-ți atinge obiectivele!

FACT: Talentul pornește de la întâlniri punctuale și marcante care-ți stimulează motivația prin legătura pe care o fac între identitatea ta și o persoană sau un grup cu performanțe superioare.

Talentul, ne spune Coyle – susținut de cercetările din neuroștiințe – reprezintă mai puțin ereditate, cât mai degrabă îmbinarea a trei elemente absolut necesare oricărui demers spre performanță : DEDICARE, PRACTICĂ și EXERCIȚIU. Punând laolaltă exemplele oferite de unele dintre cele mai mari centre de antrenament din lume, coroborate cu practica sportivilor de performanță și a cercetărilor din domeniu, autorul reușește să dea formă unui ghid de buzunar care te învață pas cu pas ce poți face chiar tu pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.

ȘTIAI CĂ somnul este foarte bun pentru învățare, deoarece ajută la întărirea conexiunilor formate în timpul antrenamentului și pregătește creierul pentru următoarea sesiune?

Organizate în trei părți, ponturile incluse în carte te vor ajuta să descoperi ce poți face pentru a pune bazele abilităților și a susține dezvoltarea potențialului. Astfel, este vorba de parcurgerea a trei etape-cheie în atingerea performanței, anume 1. PREGĂTIREA – 2. ÎMBUNĂTĂȚIREA – 3. EFORTUL SUSȚINUT = care împreună dau suma progresului și a reușitei atinse.

PRO: Evident, volumul este super-aplicat și nu doar că are suficiente ponturi astfel încât să se potrivească tuturor tipurilor de personalitate și de „gusturi”, dar conține și numeroase exemple care permit personalizarea și individualizarea metodelor de antrenament și a practicii.

Așadar, DE CE să citești Micul ghid al talentului? Pentru că este „un maestru-antenor” pe care să-l ai în buzunar, cu recomandări „testate practic, corecte științific și culese direct din centrele de excelență” și care pornește de la ideea că performanța și talentul pot fi atinse de absolut oricine urmând disciplina și metodele deja dovedite, afirmă Daniel Coyle – care, apropo, a testat la rândul său aceste idei!

P.S. Ți-a plăcut recenzia și ai vrea să afli mai multe despre dezvoltarea talentului? Te ajutăm noi! Pentru că în perioada aceasta desfășurăm un proiect de optimizare a performanțelor, îți putem trimite un sample cu trei ponturi inspirate de cele pe care Daniel Coyle le recomandă în Micul ghid al talentului – tot ce trebuie să faci este trimiți un e-mail la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Vreau #sample ponturi!” și gata! 🙂

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *