Poți fugi, dar nu te poți ascunde de fantomele psihice

E greu de crezut că lucrurile care țin de subconștient sunt doar o întâmplare.

– Recenzie „Mă dor strămoșii” de P. van Eersel și C. Maillard –

Probabil că v-ați dat seama până acum: suntem mari fani ai psihogenealogiei! 🙂 Ei bine, avem vești bune pentru aceia dintre dvs. ce ne împărtășesc fascinația față de ceea ce înseamnă arbore genealogic, trangenerațional și influențe din strămoși – mai avem o mulțime de cărți  să vă prezentăm, una mai interesantă decât alta.

FACT: Destinul nostru individual poate fi dictat de istoria generațiilor anterioare.

Mă dor strămoșii este totuși cu atât mai aparte, întrucât nu este un studiu rigid ori o prezentare anostă a acestor fenomene. Autoarele Patrice van Esrsel și Catherine Maillard au pus la punct un volum alcătuit din șapte interviuri dinamice cu unii dintre cei mai renumiți practicieni ai romanului familial și ai terapiei transgeneraționale.

PRO: Volumul își aduce contribuția atât prin noutate, cât și prin calitate; interviurile traduse în această carte fac posibilă cunoașterea ideilor și a modului de lucru al unor veritabili maeștri, fondatori și inovatori ai psihogenealogiei.

Dacă Anne Ancelin Schützenberger, Chantal Rialland ori Bert Hellinger erau deja întrucâtva cunoscuți cititorului nostru și psihologiei transgeneraționale românești, practica excentrică a lui Alexandro Jodorowsky ori cea interdisciplinară a lui Vincent de Gaulejac au de acum ocazia de a fi explorate și cercetate într-un format coerent și accesibil.

Mai mult, interviurile sunt conduse cu naturalețe, iar lectura lor este facilă și inteligibilă, fiind asemenea unor conversații mai degrabă decât unor prelegeri. Cititorul chiar și nespecializat are astfel ocazia să înțeleagă de o manieră accesibilă aspecte complexe ale transmiterilor, repetițiilor și fantomelor psihogenealogice.

Și dacă încă vă întrebați de ce să citiți Mă dor strămoșii, îi voi lăsa pe înșiși titanii trangeneraționalului să vă răspundă:

„Pentru a evita repetarea, trebuie mai întâi să fim conștienți de ea. [Pentru] a ne ancora în propria istorie.” Anne Ancelin Schützenberger

„Care este scopul? Să ne împăcăm cu propriul inconștient. Nu să ne eliberăm [de el] – ce-o mai fi însemnând și asta?! – ci să facem din el un aliat.” Alexandro Jodorowsky

„Pentru a dobândi luciditate asupra propriei persoane, care să-ți permită să crești!” Didier Dumas

„Pentru a nu mai cere imposibilul și pentru a ne asuma propria viață.” Chantal Rialland

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *