Cât de subțire este pelicula echilibrului tău mintal?

Creierul nostru este o mașină de predicție, optimizată de experiență.

– Recenzie „Cum să-ți schimbi mintea” de Michael Pollan –

Curiozitatea este, probabil, unul dintre impulsurile cele mai puternice, căruia omul nu i-a putut rezista, precum este și una dintre forțele generatoare de progres și succes ale umanității, propulsată fiind de dorința constantă de expansiune a acestui resort extraordinar pe care îl avem – mintea noastră conștientă…

FACT: Conștiința transcende orice modalitate senzorială specifică.

Reputatul autor, profesor și jurnalist Michael Pollan reușește să surprindă în volumul de față tocmai această nevoie de căutare și de satisfacere a fascinației pentru ce înseamnă conștiință și minte umană, fenomenul morții și chiar suferința și extazul psihice. Cum să-ți schimbi mintea este o mărturie pe cât se poate de științifică, ce se împletește cu relatarea la persoana I a din mijlocul experienței personale a autorului.

PRO: Această lucrare aruncă o lumină interesantă asupra unor dovezi revoluționare oferite de cercetarea relației dintre substanțele psihedelice și mintea umană, dar mai ales asupra potențialului nebănuit de vindecare al celor dintâi asupra celei din urmă!

Trecând prin istoricul social, medical și politic al acestor substanțe, Michael Pollan nu omite prezentarea riguroasă și detaliată a cercetării și neuroștiinței a ceea ce a devenit un veritabil nou domeniu de studiu psi. Diversitatea neurorală, peisajul mental și interacțiunile dintre conștiința umană și socialul în limitele cărora se desfășoară existența vorbesc despre faptul că suntem de o complexitate care nu ar trebui în nici un caz să ne sperie, ci dimpotrivă, să ne determine să o folosim în beneficiul propriu.

2#FACT: Când gândirea autoreflexivă se adâncește și se osifică, eul devine tiranic.

Iată despre ce ne vorbește Cum să-ți schimbi mintea: despre aplicabilitatea și rezultatele pe care psihedelicele le au în tratamentul cu succes al unora dintre cele mai serioase psihopatologii contemporane – anxietate, depresie, tulburare obsesiv-compulsivă și adicții! –, dar mai ales despre acele lucruri pe care știința nu le poate observa din cauza filtrului său rigid ce, uneori, pierde din vedere tocmai esențialul cercetării asupra omului, și anume experiența sa.

Citiți, așadar, cartea dacă doriți să aflați cum se poate, cu o ușurință surprinzătoare, „să renunțăm la dorințele, fricile și mecanismele defensive de-o viață” și nu doar să descoprim că nu suferim o anihilare, ba dimpotrivă, că ne putem extinde, ne putem găsi scopul și sensul, ne putem reconecta la noi înșine.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *