Educația și parentingul sunt mai mult decât șansa de a ne pune amprenta asupra eternității

Ideile dvs. îi afectează pe copii, iar alegerile pe care le faceți pentru copilul dvs. vor forma cultura familiei.

– Recenzie „Cum să formezi oameni de succes” de Esther Wojcicki –

Educația este, probabil, una dintre dimensiunile a căror influență și rezultate determină aproape toate celelalte laturi ale existenței unei persoane: de la viața personală, cu relațiile de cuplu și familie, la cea profesională, cu relațiile de colegialitate, și până la cea medicală chiar, ca obiceiuri alimentare și stil general de viață, educația este acel proces care ne formează și ne transformă din simple entități indistincte în persoane.

FACT: Valorile familiale pe care le deprindem când suntem copii ne pot influența atât de puternic, încât s-ar putea să nu fim capabili întotdeauna să simțim sau să înțelegem puterea acestei influențe.

Iar autoarea Esther Wojcicki a înțeles cum nu se poate mai bine acest fapt: că educația și parentingul nu sunt două lucruri atât de diferite pe cât se crede; educația nu înseamnă doar școală, tot astfel cum a fi părinte nu înseamnă doar asigurarea nevoilor materiale. Cum să formezi oameni de succes este astfel un volum ce vine în întâmpinarea părinților și al profesorilor pentru a le oferi un set de valori umane fundamentale pe care se poate construi structura oamenilor de succes.

Oare ce anume îi învățăm pe copii, prin propriile noastre acțiuni, despre modul în care să trăiască în lumea adultă?

se întreabă – și ne întreabăautoarea. Ce valori sădim în spiritul copiilor, acasă și la clasă, astfel încât să creștem adulți de la care să ne dorim responsabilitate și maturitate? Răspunsul său, bazat pe ani de experiență personală și profesională, pornește de la cinci valori esențiale: încrederea, respectul, independența, colaborarea și generozitatea – ele devin ingredientele prin care învățarea, educația, relațiile și viața în sine pot fi construite astfel încât să creștem adulți competenți, atât din punct de vedere social și profesional, cât și relațional, emoțional.

2#FACT: Copiii învață mai multe din modul în care reacționați la propriile greșeli, decât din greșeală în sine.

În Cum să formezi oameni de succes, Wojcicki aduce în discuție și elaborează pertinent, cu exemple și variante practice, cum pot fi implementate aceste valori, ce înseamnă să fii părinte și model pentru propriul copil, ce sunt învățarea combinată și învățarea prin colaborare, precum și atenționează cu privire la pericolele naricisismului parentingului!

Dar, înainte de toate: să nu uităm că „viitorul ne aparține tuturor, iar modul în care ne tratăm copiii se va reflecta în modul în care ei vor trata lumea.” Citiți această carte pentru copiii dvs. și pentru adulții ce vor deveni; ei nu au nevoie nici de „control constant” și nici de „protecție exagerată”, ci „au nevoie să își asume responsabilitatea propriilor vieți!

Citiți această carte dacă sunteți conștienți de faptul că „oamenii care vor deveni copiii noștri vor decide viitorul lumii întregi!

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *