Familia este o comunitate unită prin destin

Viața vine de departe. Părinții sunt doar poarta către ea.

Familia este universul social în care ne naștem și prin relațiile căruia ne formăm lumea personală, mai întâi interioară și, ulterior, exterioară. Pornind de la modelul familial, ne stabilim propriile direcții de viață, propriile relații și, desigur, propriile destine – sau, mai bine zis, toate acestea ne sunt pre-determinate: pentru că venim pe lume cumva cu un destin prestabilit de dinamicile familiale anterioare, care pun astfel bazele direcțiilor noastre existențiale.

FACT: În această comunitate de destin, fiecare membru se află în relație cu toți ceilalți.

– chiar și dincolo de timp și de spațiu. Este ceea ce Bert Hellinger, în Constelațiile familiale, numește intricații, anume legăturile transgeneraționale care se țes de-a lungul genealogiei prin intermediul transmiterilor inconștiente, a proiecțiilor și identificărilor, dar mai ales a dezechilibrelor care se cer a fi rezolvate.

Când partenerii suferă, deși de iubesc

Ispășirea prin boală și suferință reprezintă o astfel de manifestare patologică a intricațiilor familiale ce pot ajunge nu doar să devieze destinele urmașilor de la traseul lor, ci chiar să le curme cu totul – bolile fatale precum cancerul, accidentele și suicidul sunt formele cele mai acute, extremele intricațiilor transgenealogice.

2#FACT: Purificarea reușește atunci când, împăcați cu legăturile familiei noastre, ne detașăm de ele în forul interior.

Cu alte cuvinte, eliberarea nu se poate produce decât dacă suntem dispuși să ne confruntăm cu familia noastră și să îi înțelegem și acceptăm moștenirea. Este ceea ce metoda constelațiilor realizează, Hellinger reușind să reunească deopotrivă latura spirituală cu cea clinică a dinamicilor familiale pentru a facilita eliberarea terapeutică a conștientizării:

Pentru că, în definitiv, nu contează decât ceea ce se manifestă în mod activ, ca adevăr al sufletului.

Colecție de texte inedite ale autorului – interviuri, prelegeri și scrisori – Constelațiile familiale este un volum atât despre viziunea spirituală asupra familiei, sufletului și credinței, cât și despre crez terapeutic și religios al lui Hellinger și despre modul în care aceste două perspective – psihologică și religioasă – se întâlnesc în dinamicile inconștiente ale genealogiei pentru a modela destine.

Să nu uităm, așadar, de importanța cercetării propriului destin „moștenit” la naștere:

Când sistemul este repus în ordine, apare un efect eliberator care creează bucurie.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *