Secretul fericirii? Găsește ceva la care te pricepi!

Reușita e doar un semn mâzgălit cu creionul dacă nu o împărtășești cu oamenii la care ții.

Uneori, cele mai crude adevăruri sunt și cele mai simple și vin de la oameni care poate că numai modele de „așa da” nu prea sunt. Abordarea lui Scott Galloway poate părea, din aceste puncte de vedere, aproape contraintuitivă, însă nu înseamnă că este și mai puțin justă.

Algebra fericirii pornește de la niște premise simple conform cărora bucuria în viața deopotrivă profesională și personală este chiar la îndemâna noastră, numai că noi rămânem curios de orbi în privința disponibilității ei. Mai degrabă, noi suntem cei indisponibili pentru fericire, aflați fiind în căutarea unei perpetue himere materialiste…

FACT: Nimic nu este vreodată atât de rău sau atât de bun pe cât pare.

Volumul lui Scott Galloway se bazează pe experiența sa atât personală, cât și profesională în, culmea, eșecuri… Îmbinând o psihologie economică subtilă cu propria poveste de viață, autorul reușește să demonstreze cu haz și elocvență faptul că a încerca și a da greș este, de fapt, calea către succes!

Aparent paradoxal, dar adevărul este că succesul peste noapte – obținut asemenea sub influența unei stele norocoase – este foarte rar… și, așa cum însuși Galloway afirmă (de mai multe ori chiar), atunci când ne stabilim planul pentru a reuși în viață este mai bine să pornim de la premisa că nu suntem noi acel cineva „predestinat” – a.k.a. Zuckerberg, Gates, Jobs & co.

2#FACT: Descoperirile norocoase se datorează curajului.

Este nevoie, așadar, de inițiativă, dedicare și efort, investite sub forma unei abordări proactive și curajoase – cumva, Algebra fericirii ne reamintește, cu umor și franchețe, că norocul și-l mai face omul și cu mâna lui, deci că este nevoie să devenim propriii agenți decizionali în economia succesului nostru – atât profesional, cât mai ales personal.

Tu, nu piața, ar trebui să fii arbitrul diversificării activelor tale.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *