Moștenirea arborelui familial: dincolo de predestinare, către eliberare

Astăzi, vă propunem o selecție de trei titluri ce ne vorbesc despre memoria genealogică înscrisă în sufletele și trupurile noastre și care să vă ajute nu doar să vă conștientizați și înțelegeți moștenirea familială, dar și să vă eliberați de preluările nedorite ale acesteia.

Metagenealogia, de A. Jodorowsky și M. Costa

Un studiu de o amploare extraordinară, volumul de față abordează detaliat nu atât orientarea al cărei întemeietor A. Jodorowsky este, cât mai ales multiplele mecanisme subtile și insidioase prin care sunt transmise, de-a lungul a cel puțin patru generații, traume, suferințe, boli și alte dureri spirituale.

Îmbinând și elemente de autobiografie, cartea oferă în același timp numeroase exemple și idei de exerciții practice de autocunoaștere, asemenea unor instrumente la îndemână prin care fiecare dintre noi să facă primii pași pe drumul conștientizării și înțelegerii propriei sale psihogenealogii, descoperind modalități simple, personalizabile de reparație și eliberare sufletească.

Citește și recenzia

Cuplul în psihogenealogie, de Mireille și Hervé Scala

Viața de cuplu poate să fie depotrivă oază și refugiu, precum și un adevărat iad în care să retrăim traumele și neajunsurile din perioada formativă a copilăriei; diferența dintre aceste două perspectivă constă însă nu atât în capacitățile inerente spre dezvoltare personală ale fiecărui partener, cât în voința de a-și îmbunătăți relația și de a lucra spre eliberarea acesteia de proiecțiile, repetițiile și identificările inconștiente.

Faptul că ne alegem pertenerii de cuplu după chipul și asemănarea părinților noștri, dar și că tindem să repetăm ceea ce am suferit nu trebuie să fie un dat absolut și nici predestinarea vieților noastre amoroase. Cei doi autori (soți, de altfel), prezintă atât mecanismele de constrângere ale transgeneraționalului, cât și resursele prin care ne putem vindeca și schimba poveștile de viață.

Citește și recenzia

Corpul nu uită, de M. Brousse și V. Péronnet

Dincolo de faptul că suntem spirit și suflet, avem, totuși, și un trup, și numai împreună aceste trei dimensiuni ne definesc în integralitatea noastră. Ce se înâmplă mult prea adesea însă este că pierdem din vedere una sau mai multe dintre dimensiunile ființei noastre, dezicându-ne de simțire ori uitând că purtăm cu noi prin lume un corp ce înmagazinează fiecare trăire, gând, emoție pe care o avem.

Volumul prezent vorbește despre ce se întâmplă atunci când umblăm, iată, incompleți și fragmentați, rupți de una dintre identitățile noastre, dar ne și ajută să ne redescoperim, să găsim calea către un sine autentic, eliberat de boli și poveri despre care trebuie să înțelegem nu doar că nu ne aparțin, dar și că ne putem debarasa de ele dacă vrem să ajungem cu adevărat la esența integrală, definită a libertății interioare.

Citește și recenzia

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *