Mitologiile familiale și scenariul de viață

– proiecții imago, relații și identificări genealogice –

Descriere generală atelier

Moștenim de la familia noastră atât un capital biologic, cât și unul psihologic, cultural, emoțional, capital care ne ajută să învățăm cine suntem, cum să relaționăm și cum să descoperim lumea din jur. Dar această lume înconjurătoare ne-o și construim, conduși de modelul imaginilor pe care le-am moștenit și cu care ne identificăm în mod inconștient.

Proiecțiile imago devin astfel șabloanele scenariilor noastre de viață, care pot ajunge să ne conducă existențele: decizii, antipatii și simpatii,  relații și comunicare, succese și eșecuri – toate aceste aspecte sunt influențate și programate de moștenirile genealogice deopotrivă transmise și preluate.

Scopul atelierului

Atelierul propune participanților săi o incursiune în lumea relațiilor și explorarea practic-experiențială a tiparelor după care fiecare dintre noi funcționează, comunică și relaționează acasă, în familie, cu prietenii sau chiar la locul de muncă, precum și adaptarea sau chiar transformarea acestor tipare în răspunsuri conștiente, adecvate și sănătoase de interacțiune.

Obiectivele atelierului

* identificarea și conștientizarea nevoilor de relaționare;
* identificarea și conștientizarea propriului scenariu de viață;
* identificarea proiecțiilor și a imago-ului relațional;
* transformarea identificărilor genealogice;
* accesarea resurselor de creștere și dezvoltare personală;
* însușirea abilităților conștiente de interacțiune și relaționare.

Cui se adresează

Atelierul se adresează atât persoanelor de specialitate (psihologi practicanți sau în formare, studenți la psihologie, consilieri), cât și tuturor celor care doresc să-și exploreze și aprofundeze cunoașterea de sine și să se elibereze de constrângerile relaționale ce îi împiedică să aibă relațiile conștiente și echilibrate pe care și le doresc.

Beneficii ale participării

Participarea la atelier va aduce fiecăruia un plus de cunoaștere în direcția dezvoltării personale, va stabili premisele pentru un nou început în ceea ce privește preluarea controlului și a puterii decizionale asupra propriului rol, dezvăluind noi moduri eliberatoare de a interacționa și comunica autentic și în acord cu sine.

Structura și durata atelierului

Durata atelierului este de aproximativ 8 ore, incluzând o serie de pauze între sesiunile de lucru, precum și o pauză de prânz, pentru final avându-se în vedere o sesiune dedicată de feedback, întrebări și răspunsuri.

Pentru mai multe informații referitoare la înscriere, organizare, costuri și oferte promoționale, vă invităm să ne scrieți un mesaj utilizând formularul de contact de pe site sau să trimiteți un email la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Detalii atelier Mitologii”.

Atelierul se poate organiza oricând la cerere, în orice localitate din țară, în condițiile întrunirii unui număr de minimum 6 participanți.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *