Întrebări în drum spre fericire

1. Cum te raportezi la fericire?

Să nu construiești niciodată „Marele Zid” între tine și ceea ce înseamnă fericire.

Da, îți dau dreptate. De cele mai multe ori fericirea se comportă precum un hoț, alteori precum „Sburătorul”, reușind în cele din urmă să creeze un haos în lungul și-n latul trăirilor și gândurilor tale. Însă omul nu poate fi un pom cu flori ale veșniciei.

2. Autosabotajul prietenul fals al fericirii?

Refuzi totdeauna să-ți conștientizezi potențialul subestimându-te sau complăcãndu-te (după caz). Pentru că influența mediului își lasă amprenta asupra ta – inevitabil.  Cedezi poate prea ușor în fața visurilor, sentimentelor, rațiunii tale.

Paradigma simțurilor înșelătoare

E mai puternică influența mediului decât orice argument întemeiat al tău?

3. Identitate, libertate = pseudofericire?

Tu ești ceea ce vrei să fii!

Ești eroul basmului tău, ești pictorul propriei pânze, ești compozitorul propriei simfonii. Depinde doar de tine în ce gamă îți vei cânta simfonia, în ce nuanțe îți vei colora pânza sau care va fi  sfârșitul basmului.

Ești liber în rațiune, în alegerile pe care le faci, în ceea ce vrei să simți. Dar în realitate ești prizonierul atitudinilor societății, propriilor blocaje pe care le-ai creat cu propria minte. Dar creativitatea mai are și alte utilizări…

Meloterapia – terapia realității imediate

4. Împrejurările invers proporționale cu fericirea?

Nu te lăsa constrâns de împrejurări.

Fă ceea ce crezi că ar trebui să faci, fără regrete. Eșecul nu e o felie de apocalipsă. Fără eșec, cum ți-ai mai depăși limitele, cum ai putea afla că poți mai mult? 

5. Opiniile celorlalți obstacol în calea fericirii?

Pe acest pământ nu ești pururi și nimeni nu s-a născut să aștepte următoarea ta greșeală.

Răutatea despre care vorbești nu poate fi mirajul pe care îl trăiești în deșert fiind însetat de încredere, de comunicare? Câți dintre pământeni s-au născut plini de răutate?

6. Schimbarea – drumul spre fericire?

Dacă vrei să schimbi ceva, începe de la tine, însă ai grijă la atitudinile situaționale. Nu hiperboliza ghimpele în glonț, dacă nu e cazul.

Am încredere în tine.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *