Grupuri terapeutice pentru copii

Necesitatea unor măsuri practice care nu doar să aducă psihologia mai aproape de planul realității concrete, ci și să sprijine în mod util dezvoltarea copiilor a determinat căutarea de proiecte ale căror scopuri sunt tocmai acestea: transformarea cunoștințelor teoretice de psihologie în instrumente de lucru aplicabile la sarcinile vieții de zi cu zi.

În acest sens, alături de colaboratorii de la ANCAAR – Filiala Argeș, Cronica de psihologie a dat startul grupurilor de consiliere experiențială pentru copii de vârstă mică, grupuri prin care își propune să promoveze cât mai activ achiziția acestei instrumentalității a dezvoltării emoționale și comportamentale.

Cu toate că sesiunile de lucru au un caracter regulat, activitățile își iau specificul din terapia centrată pe joc și pe experiența nemijlocită a bucuriei. Pentru că tocmai despre aceste lucruri este vorba în perioada copilăriei, iar viitorul adultul are nevoie să crească dintr-un copil care a simțit încântarea muzicii, a mișcărilor de dans, a culorilor și a artei în formele sale neîngrădite.

Rigurozitatea terapeutică se manifestă așadar prin acceptare și conținere, dar și prin asigurarea unui cadru securizant și hrănitor din punct de vedere psihologic pentru fiecare copil și specificil său. Grupurile de consiliere au astfel drept obiectiv principal dezvoltarea abilităților sociale, afective și comportamentale în egală măsură cu cele cognitive și de autonomie.

Vă invităm să ne urmăriți activitatea, precum și progresele, pe măsură ce străbatem acest drum aventuros al copilăriei jucăușe, zidind, cu ajutorul consilierii experiențiale prin joc, pietre de temelie la o construcție psihică sănătoasă!

Citește mai multe despre utilitatea grupurilor terapeutice pentru copii, dar și despre importanța pe care o are terapia prin artă și joc în dezvoltarea echilibrată a copilului.

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *