Tehnici de predare la distanță

– curs de abilitare în psihopedagogia online –

Este o provocare să stârnești interesul elevilor și să menții vie atenția prin predarea la distanță?

? Cum faci să prezinți lecția cât mai interactiv?

? Cum îi antrenezi pe copii să participe la lecție?

? Cum îți structurezi orarul?

? Și cum rămâne cu temele?

Gândit pentru a răspunde nevoii unei abordări practice și interactive prin mijloace concrete de predare la distanță, cursul de față a fost gândit pentru a oferi un răspuns exact la întrebările de mai sus și a vă ajuta să faceți față provocării școlii online!

Structurate în funcție de categoriile de vârstă ale copiilor, metodele permit adaptarea în funcție de programă și de cerințele curriculare, lăsându-vă totodată libertatea de și flexibilitatea de a avea o abordare creativă a oricărui tip de conținut didactic!

Predarea devine astfel eficientă și ușoară, iar învățarea o bucurie!

Iată și tematicile vare vor fi abordate:

*Predarea la distanță pentru elevi: ce este, cum se face, de ce să optăm pentru ea?

*Structura și organizarea orelor de curs: cât să dureze și ce tipuri de activități să aibă?

*Tehnici și resurse concrete: care sunt metodele propriu-zise și cum le putem adapta pentru online?

*Adaptarea în funcție de tehnologie și resurse: ce să alegi – tehnici și metode ale centrării pe elev vs. pe profesor sau depinzând de gradul low vs. high tehnologic?

*Gamificarea: ce resurse tehnologice să folosești și cum să introduci elementele tehnologice și resurselor digitale în realizarea conținutului didactic?

*Despre atenție, motivație și creativitate: cum atragem și menținem interesul elevilor fără să ajungem al epuizare și frustrare (de ambele părți)?

*Plan de lecție: ce să faci când ai clasă nouă, cum să încurajezi participarea și comunicarea, care sunt bazele coeziunii și colaborării de grup?

*Colaborarea școală-familie: de ce este atât de importantă și pe ce ar trebui să se bazeze?

*Idei de bună practică și ponturi utile: câteva „trucuri” care să te ajute în abordarea personalizată a contextului didactic.

Toate aceste tematici sunt construite în jurul a numeroase momente de dezbatere și abilitare practică prin care sunt abordare exemple și situații concrete, descoperind astfel modurile în care pot fi soluționate dificultățile și provocările ce pot apărea în funcție de specificul activităților, elevilor, resurselor.

Număr de sesiuni: 2-4 întâlniri*

*curs BASIC: doar primele două sesiuni = cuprind tematicile despre caracteristicile predării la distanță, tehnici de predare-învățare în online, noțiuni și abilități ale interactivității, structura și organizarea lecțiilor (durată, conținut);

*curs AVANSAT: primele două sesiuni + încă două sesiuni = aprofundarea practică a formatului blended de învățare, introducerea gamificării în predare, repere pentru realizarea planului personalizat de lecții, tehnici de predare în funcție de gradul utilizării tehnologiei în activitatea didactică.

Durata: între 2 ore și 2 ore și 30 minute / sesiune.

Numărul optim de locuri disponibile / sesiune: min. 6 – max. 20 (fiind un curs predominant aplicat, abordarea noastră este centrată pe cadrul didactic și pe abilitarea sa, astfel că locurile sunt limitate).

Grupele se stabilesc în funcție de specificul de predare (nivel preșcolar / primar / gimnazial & liceal), având astfel sesiuni specific adaptate și dedicate educatorilor, învățătorilor și profesorilor!

Mai mult, dincolo de beneficiile evidente ale participării (abilitare practică și dobândirea de competențe specifice în psihopedagogia online), oferim și următoarele BONUSURI:

– voucher cu discount de 10% pentru participarea la oricare alt curs / seminar susținut de Cronica de psihologie sau de partenerii Brainstorming Consulting;

– suport de curs dedicat și diplomă de participare;

– discount-uri între 15% și 20% pentru pre-înscriere și înscrieri de grup.

Pentru înscriere și alte detalii ne puteți contacta fie pe noi (adresa de e-mail contact@cronicadepsihologie.ro / formular site / mesaj pe Facebook), fie pe partenerii noștri de la Brainstorming Consulting (prin e-mail la cristina@b-storm.ro sau telefonic la 0723.321.150).

Vă invităm să urmăriți anunțurile din secțiunea EVENTS de pe facebook pentru a fi la curent cu informațiile referitoare la costurile de participare, datele de susținere și numărul de locuri disponibile din grupele dedicate.

Așteptăm să ne întâlnim cu drag pentru a pune împreună bazele EDUCAȚIEI cu adevărat ALTFEL ! 🙂

Eveniment realizat în parteneriat cu

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *