Consilierea, asistarea și terapia prin joc și artă pentru copii

– atelier pentru părinți –

Descriere generală atelier

Situațiile pe care copiii le întâlnesc la școală sau acasă le solicită resursele de un fel sau altul, în sensul că le cer să-și folosească fie imaginația, fie gândirea, fie… emoțiile. Prin fiecare eveniment la care copiii iau parte, ei află ceva nou despre lumea înconjurătoare, dar mai ales despre ei înșiși.

Adeseori, copiii nu învață în cel mai adecvat mod cum să facă față unei situații încă de prima dată, însă ei pot, cu siguranță, să se pregătească dinainte. Iar cei mai bine pregătiți copii sunt aceia care învață despre sine: ce pot face și cum pot reacționa, care le sunt calitățile și resursele, de ce capacități dispun, precum și care sunt limitele acestora.

Scopul atelierului

Având în vedere că părinții reprezintă persoanele cele mai importante din viața unui copil, învățându-l pe acesta despre lume și pregătindu-l pentru aceasta, atelierul de față își propune să vină în sprijinul părinților și împărtășindu-le scopul de a susține dezvoltarea psihoemoțională armonioasă a propriului copil.

Obiectivele atelierului

*dobândirea și îmbunătățirea abilităților de sprijin și înțelegere a emoționalității copilului;
*învățarea susținerii și stimulării creativității și a inteligenței emoționale a copilului;
*valorizarea situațiilor și a contextelor pentru a crește încrederea în sine;
*stimularea capacității copilului de a gândi centrat pe resurse și soluții.

Cui se adresează

Atelierul se adresează părinților care au copii de vârstă școlară mică și care doresc să afle mai multe despre ce pot face în mod concret pentru a răspunde adecvat, înțelegător și iubitor nevoilor emoționale ale celui mic. Totodată, atelierul se adresează și cadrelor didactice sau personalului din învățământ ce lucrează cu copii mici, precum și consilierilor care doresc să afle noi metode eficiente de sprijin și asistare emoțională.

Beneficii ale participării

Participarea la atelier vă va oferi un set de tehnici și exerciții de joc și artă prin care să puteți deveni dvs. înșivă un consilier al nevoilor emoționale ale copilului dvs. De asemenea, vă va ajuta în mod concret să-l puteți susține pe acesta să facă față situațiilor stresante  și solicitante (precum vorbitul în public), să-și exprime în mod adecvat emoțiile dificile (precum furia), să depășească amintirea tulburătoare a unui coșmar și, nu în ultimul rând, să-și descopere resursele și abilitățile interioare, totul alături de modalitățile prin care le poate pune în practică oricând la nevoie.

Structura și durata atelierului

Durata atelierului este aproximativ 4 ore, între sesiunile de lucru practic fiind incluse și pauze de scurtă durată, iar la final propusă o sesiune dedicată de feedback, întrebări și răspunsuri.

Pentru mai multe informații referitoare la înscriere, organizare, costuri și oferte promoționale, vă invităm să ne scrieți un mesaj utilizând formularul de contact de pe site sau să trimiteți un email la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Detalii atelier părinți”.

Atelierul se poate organiza oricând la cerere, în orice localitate din țară, în condițiile întrunirii unui număr de minimum 6 participanți.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *