Când iubirea nu învinge totul: tipuri de comunicare în cuplu

În cârca comunicării se pun multe metehne ale relaționării! Aud des cupluri care spun: „Ne certăm pentru că nu știm să comunicăm”. Lucru doar parțial adevărat, căci comunicarea nu e totul! Până la comunicarea verbală, o relație rezistentă se construiește pe un fundament solid.

Sentimentele, de la îndrăgostire și până la iubirea matură, aduc doi oameni față în față, dar nici acestea nu este suficientă de una singură. Cu alte cuvinte, dacă cei doi se iubesc, asta nu înseamnă că totul se poate rezolva. Iubirea nu învinge totul, contrar zicalei din popor. Comunicarea emoțională dă profunzime relației.

Angajamentul, cu valorile, principiile și proiectele comune, contribuie la  menținerea și creșterea relației pe termen lung. Acesta permite relației să se dezvolte și să evolueze stabil, în timp, prin muncă și consecvență. Comunicarea rațională și inteligentă îi va feri pe cei doi de suferințe și dezamăgiri inutile.

Respectarea spațiului personal în relația de cuplu

Intimitatea întărește conexiunea și legătura profundă însă, atracția sexuală de mare intensitate nu este direct proporțională cu intensitatea sentimentelor. Comunicarea erotică poate face ca cei doi să fuzioneze cu mai multă ușurință și pe celelalte paliere ale relației, dar nu este suficientă.

Este firesc în natura umană să căutăm conexiunea cu semenii noștri. Relațiile ne sunt câmp de evoluție.

Comunicarea este liantul acestor ingrediente precum și a multor altora necesare unei bune funcționări în relație. Formula comunicării eficiente la nivel emoțional, rațional și fizic  se poate învăța numai în relație. Chiar și cei mai buni și eficienți comunicatori au șanse să experimenteze relații nefuncționale.

O bună comunicare este rezultatul unei relații mature și echilibrate, dintre două personalități conștiente de valorile, obiectivele și resursele proprii.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *