Atelier tehnici proiective

Descriere generală atelier

Tehnicile proiective au capacitatea de a surprinde acele aspecte despre noi înșine care scapă privirii atente, conștiente, reușind să le imortalizeze de o manieră care surprinde spiritul creator interior. Pe bună dreptate, creativitatea se exprimă astfel neîngrădit, hrănind inspirația și resursele atât de necesare pentru a ne răspunde la întrebările pe care fiecare dintre noi le are despre sine în lume.

Îmbinând tehnicile narative, vizuale și de vizualizare, de lucru manual și de desen, exercițiile propuse prin acest atelier vor contura un parcurs practic și creativ al cunoașterii de sine, precum și vor abilita participanților spre a-și descoperi și fructifica asertiitatea, empatia și potențialul interior.

Scopul atelierului

Exprimarea liberă și creativă în vederea accesării resurselor interioare reprezintă scopul principal al atelierului de față. Totodată, tehnicile utilizate propun aducerea la suprafață a personalității subconștiente, a tiparelor relaționale și a convingerilor despre sine și lume tocmai pentru a vă putea abilita ăn depășirea blocajelor și creșterea emoțională.

Obiectivele atelierului

*conștientizarea tiparelor de reacție și de funcționare în cadrul relațiilor cu cei din jur;
*identificarea convingerilor despre sine și lume;
*identificarea resurselor interioare și recunoașterea modului de utilizare a acestora;
*recunoașterea și cultivarea strategiilor de rezolvare de probleme;
*creșterea nivelului de inteligență emoțională și interpersonală / relațională

Cui se adresează

Participanți specialiști (psihologi, consilieri, cadre educative), dar și persoane interesate de propria dezvoltare personală vor regăsi în acest atelier acele lucruri de care au nevoie pentru a se putea cunoaște mai bine și pentru a-și putea lua în stăpânire locul din propria viață. Mai mult, caracterul ludic, creativ și practic-aplicativ al modului de desfășurare face ca atelierul să fie ideal dezvoltării personale și descoperirii resurselor interioare atât de necesare pentru a avea relații echilibrare și armonioase.

Beneficii ale participării
 

Participarea la atelier vă va aduce astfel o mai bună înțelegere asupra propriului mod de gestionare a dificultăților întâmpinate, precum și vă va ajuta să vă creșteți nivelul de conștientizare în ceea ce privește strategiile de rezolvare de probleme, dar și tiparele relaționale utilizate în interacțiunile cu cei din jur.

Nu în ultimul rând, lucrul creativ cu resursele vor contribui la structurarea acelor abilități interioare care să poată fi accesate și utilizate în mod practic de fiecare dată când este întâmpinată  o situație dificilă similară.

Structura și durata atelierului

Durata atelierului este aproximativ 4 ore, între sesiunile de lucru practic fiind incluse și pauze de scurtă durată, iar la final propusă o sesiune dedicată de feedback, întrebări și răspunsuri

Pentru mai multe informații referitoare la înscriere, organizare, costuri și oferte promoționale, vă invităm să ne scrieți un mesaj utilizând formularul de contact de pe site sau să trimiteți un email la adresa contact@cronicadepsihologie.ro cu titlul „Detalii atelier tehnici proiective”.

Atelierul se poate organiza oricând la cerere, în orice localitate din țară, în condițiile întrunirii unui număr de minimum 6 participanți.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *