13 semne că te afli într-o relație toxică

Adesea ne întrebăm cum funcționează o relație „normală” și după ce criterii putem să o apreciem.

Răspunsul la această întrebare va fi întotdeauna subiectiv, deoarece fiecare dintre noi are viziuni, dorințe și nevoi diferite. Cu toate acestea, cum ne putem da seama că relația noastră este toxică? Cel mai simplu răspuns pe care îl putem da este acesta: dacă predomină starea de rău emoțional sau fiziologic, atunci relația în care te afli nu funcționează sănătos.

Dar care sunt semnele care ne dezvăluie că relația noastră este toxică? Ele pot sa fie multiple, și în continuare voi dezvălui câteva dintre ele.

 1. Ești mereu în alertă, începi să te gândești de cel puțin două ori înainte să comunici cu partenerul, din teama de a nu spune ceva care va duce la un posibil conflict.
 2. Ai gânduri constante legate de faptul că partenerul va încheia relația. Acest lucru se poate întâmpla din cauză că te-a amenințat în trecut, direct sau indirect, că se va despărți de tine.
 3. Încerci mereu să îi faci partenerului pe plac și treci peste limitele tale morale și etice, deoarece îți dorești să nu izbucnească un conflict.
 4. Nu te simți în siguranță lângă partener.
 5. Renunți la nevoile tale și simți că îți pierzi identitatea, de asemenea, începi să te neglijezi.
 6. Crezi că ești responsabil pentru starea de bine a partenerului tău, și te învinovățești atunci când vezi că lucrurile nu funcționează cum ai dori. De asemenea, partenerul îți spune direct că tu ești de vină pentru faptul că relația nu funcționează.
 7. Te simți dominat de partener, iar tu nu ai nici un cuvânt de spus.
 8. Te sacrifici și ai tendința de a trece cu vederea suferințele pe care ți le provoacă.
 9. Ești criticat constant de partener, și chiar insultat.
 10. Există o tensiune constantă între voi, iar relația pare să fie, mai degrabă, un joc „de-a șoarecele și pisica”.
 11. Ai resentimente față de partener.
 12. Nu simți iubire din partea partenerului.
 13. Nu primești atenție din partea partenerului.

Acestea sunt 13 dintre cele mai comune semne prin care ne putem da seama că ne aflăm într-o relație toxică. Relația poate să fie reparată, în timp ce alegerea de a o încheia, este o decizie sănătoasă pentru ambele persoane.

De multe ori, ne este greu să acceptăm că ne aflăm într-o relație disfuncțională, iar cea ce ne este și mai greu, este să o încheiem, și să mergem mai departe. Este important să avem stări plăcute lângă partenerul nostru, deoarece experiențele traumatice pot să fie integrate în viața noastră după un timp foarte îndelungat, iar câteodată aceste experiențe pot să ne creeze răni foarte adânci, care fac ca procesul de recuperare să fie ireversibil.

Fiecare om merită iubire și armonie în relația de cuplu!

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *